Brazylijskie jagody acai są owocami gatunku palmy o nazwie Euterpa warzywna, łac. Euterpe Oleracea. Występują jedynie w jednym z najczystszych regionów świata – amazońskiej dżungli w północnej Brazylii. Te niezwykle ekologiczne warunki wegetacji, tropikalny klimat i bardzo duże nasłonecznienie powodują, że jagody acai wytwarzają ogromne ilości antyoksydantów (najwyższy wśród owoców współczynnik antyoksydacyjny ORAC 1026, winogrona mają ORAC ponad dwudziestokrotnie mniejszy). Jagody acai są zalecane do oczyszczania organizmu z toksyn i złogów, które gromadzą się w organizmie na skutek niezdrowego trybu życia, spożywania wysoko przetworzonej żywności i przebywania w zanieczyszczonym środowisku. Antyoksydanty zawarte w jagodach acai to doskonała naturalna i potwierdzona licznymi badaniami naukowymi broń w walce z wolnymi rodnikami. Jagody acai oczyszczają organizm z toksyn, przyspieszają metabolizm i polepszają wypróżnianie.
Strony
-
Ostatnie wpisy
Najnowsze komentarze
- beata - Podrabiane acai berry
- karola - Efekty uboczne
- Grazyna - Efekty uboczne
- Migotka - Mity i fakty dotyczący jagody acai
- Alcia112 - Efekty uboczne